Bandenwissel bij Autobedrijf Gebr. Postema

Gecertificeerde bandenwissel

Autobedrijf Gebr. Postema helpt jou als gecertificeerde garage om je banden up-to-date te houden, zodat jij altijd met een gerust hart de weg op kunt. Bij alle problemen met jouw banden kun je natuurlijk bij ons terecht. Bandenwissel maakt deel uit van deze bandenservice. Het is raadzaam om minimaal één keer in de twee maand uw banden te controleren op spanning en eventuele ontstane schade.

Wanneer moet ik mijn banden wisselen?

Hoe weet je dat jouw banden toe zijn aan vervanging? Er is een aantal punten waar je op kunt letten. De handelswijze van de APK biedt een goede leidraad.

Profieldiepte van 2.0 mm en minder

De meest gangbare richtlijn, zoals aangehouden bij de APK, is een profieldiepte van 2.0 mm. Ons advies is dan ook om de banden te vervangen wanneer de profieldiepte minder wordt dan 2.0 mm. Vanaf dat moment wordt het regenwater niet meer goed afgevoerd. Voor winterbanden raden we een minimale profieldiepte van 4.0 mm aan.

In de profielgroeven van een band bevinden zich slijtage-indicatoren genaamd TWI (Tread Wear Indicator). Wanneer het profiel van de band versleten is tot aan deze indicatoren betekent het dat de band de minimale wettelijke profieldiepte heeft bereikt.

Bandenwissel nodig?

Is jouw auto toe aan een bandenwissel en ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Kom dan eens langs in onze garage of neem contact met ons op.

Leeftijd en aantal gereden kilometers

Voor de meeste banden geldt dat het na zo’n zes gebruiksjaren tijd is om ze te vervangen. De band is dan niet per se onveilig, maar bij veroudering wordt de kwaliteit van de band snel minder. Meestal is dit vrij snel en eenvoudig zichtbaar aan je banden.

De productiedatum van een band is eenvoudig op de zijkant af te lezen. Van de viercijferige code laten de eerste twee cijfers de productieweek zien en de laatste twee cijfers het betreffende jaar.

De levensduur van een autoband is natuurlijk ook afhankelijk van de afgelegde afstand. Het aantal gereden kilometers dat een gemiddelde auto met een band doet is een schatting. Bij normaal gebruik geldt dat de voorbanden zo’n 30.000 tot 40.000 kilometer kunnen afleggen tot ze af zijn. Achterbanden gaan in veel gevallen wat langer mee.

Zomerbanden of winterbanden?

Twijfel je of je winterbanden of zomerbanden nodig hebt? Wij vertellen je graag welke band je op welk moment nodig hebt.

Winterbanden versus zomerbanden

Winterbanden bieden betere grip dan zomerbanden. Dat komt door de zachtere rubbersamenstelling en een aangepast profiel met extra lamellen. Voor het winterseizoen en zeker wintersport is deze band dan ook onmisbaar. Bovendien zijn winterbanden in veel landen verplicht tijdens de winter of bij winterse omstandigheden.

Winterbanden bieden vanaf 7 graden Celsius en lager meer grip dan zomerbanden. In de sneeuw zijn winterbanden cruciaal. In een regenachtig land als Nederland zijn winterbanden echter ook wenselijk, vanwege de grip die nodig is op een nat wegdek.

All seasonbanden

Naast de zomer- en winterbanden zijn er ook banden die het jaar door kunnen worden gebruikt. Dit type band is een zogenaamde all seasonband. De 4-seizoenenband is een compromis tussen een winter- en zomerband. Met duidelijke voordelen in vergelijking met zomerbanden, en duidelijke nadelen in vergelijking met winterbanden. In principe kun je gedurende de vier seizoenen deze band gebruiken. Toch heeft de band tekortkomingen, met name ten opzichte van de wintersterke eigenschappen van de winterband. De all seasonband is daarom vooral inzetbaar en geschikt voor bijvoorbeeld een tweede auto.

Onze andere diensten

APK

Bandenwissel nodig?

Is jouw auto toe aan een bandenwissel en ben je benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Kom dan eens langs in onze garage of neem contact met ons op.

Wij zijn Oldtimer specialist!

Wij hebben onze voorliefde voor oude auto’s ontwikkeld tot specialiteit. Door jarenlange ervaring mag autobedrijf Gebr. Postema zich oldtimer specialist noemen.

Waarom je voor ons kiest


Magneti Marelli dealer

Onderdelen van Italiaanse kwaliteit en technologische innovatie

Fiat, Citroën, Alfa Romeo specialist

Dé oldtimer specialist

Toegankelijk

Bij onze garage ben je altijd welkom om langs te komen

Bosch Workshop Partner

Up-to-date kennis, apparatuur en advies

Gratis leenauto

Bij reparatie en onderhoud van jouw auto, krijg je één van onze auto’s mee

Neem contact met ons op

Of kom bij ons langs